1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)



We zouden naar the Blairwitch project kijken. Al na twee minuten had ik een enorme hekel aan die griet. Wat een zeikerdje zeg! Verder verveelde ik me vooral.
Later, toen het dan eindelijk, eindelijk wat enger werd kreeg je niks te zien behalve wat wild gezwaai met de camera enzo. Duh!
Het is zo’n idee dat geniaal is. Op de tekentafel. In het echte leven is een film die net doet of het geen film is in bijna alle gevallen hopeloos saai. Ik heb hem niet uitgekeken. Er is nog een kleine kans dat het op het laatst een goeie film werd. Maar ja. Dan ben je toch ook ernstig in gebreke gebleven. Als je een film maakt die op het laatst best wel goed is.

En ik had het ook al met die Potter. Ja iets heel anders natuurlijk. Behalve dan dat men er even enthousiast voor uit mens dak ging. Ik dacht laatst, misschien is het echt een leuk boek. Ik hou best van kinderdingen. Ja, eigenlijk ben ik best tamelijk kinderachtig voor mijn leeftijd. Dus het zou zomaar kunnen dat ik het geweldig vind, die Harry Potter.
Niet dus. Ik vind het wel een leuk boek hoor. Maar dan voor echte kinderen. Het is zo weinig subtiel dat er voor een volwassene geen plezier aan te beleven valt. De vondsten zijn aardig, maar het verhaal is vreselijk plat. Ik lees liever Paul Biegel als het om kinderliteratuur gaat.

Er zijn zoveel dingen die ik laat passeren om de heisa die er omheen gemaakt wordt. Dat ik dacht. Kom. Laat ik het nu eens proberen. Gewoon met eigen ogen zien. Nou. Ik had dus gewoon al die tijd gelijk.


| Anneke | 12-09-2004 |



zeg ook 's wat



Ik geloof dat iedereen deze film of geweldig of niks vond. Ik weet het weer niet, want ik vind enge films altijd eng (als in kan ik mijn ogen alweer open doen, gebeurt er nou echt niks meer?), dus heb ‘m niet gezien.

Potter
ach, wel aardig

deze week op aanraden van een vertrouwde tipgever enquist gehaald.

mwah.
wat te barok naar mijn steile calvinistensmaak;-)

Reactie van: zeppo



Mag ik dan weer eens even uitgebreid over Toon Tellegen beginnnen?
Niet?
Okee, heel kort dan:
Toon Tellegen komt uit Brielle en dat is op zich al bewonderenswaardig.

Reactie van: sas



Ojee… zou er een soort universele blog-energie bestaan die overal hetzelfde laat bloggen?
Ik doe vandaag ook al iets kinds… maar in mijn geval is dat niet zo’n verrassing.

Reactie van: Joli(e)



Mijn kinderen zijn zelfs niet eens van Potter. Maar met Tellegen en Biegel hebben ze ook weinig. Ik heb door mijn kinderen haast een hekel aan kinderboeken gekregen. Ze beginnen pas met lezen als ze echte boeken aankunnen lijkt het. Dat verantwoorde gedoe dat voor kinderen geschreven wordt… ik begrijp die hekel wel.

Reactie van: eliane



Maar die van jou zijn al 10 en 15. Toch, Eliane? Ik herinner me ook wel een periode dat ik alleen nog maar echte boeken wilde lezen. Toen ik 12 was las ik de boeken van mijn moeder. Dikke omnibussen. De man zonder uniform van Willi Corsari of Druiven der Gramschap van John Steinbeck, en ook Kort Amerikaans van Wolkers. (Toen mijn moeder merkte dat ik dat las verstopte ze het.)

Natuurlijk snapte ik heel veel niet, maar dat leek me geen belemmering om ze te lezen. Ik wilde er graag achter komen hoe dat dan zat met die man zonder uniform. En dat die jongen uit kort Amerikaans het met een gipsen buste deed was bepaald intrigerend. Al wist ik amper wat een buste was.
Ik was er blij mee. Dat er boeken waren. Dat je kennis kon nemen van gewichtige verhalen. Dat je je gedachten kon scherpen op dingen die je eigenlijk niet begreep. Bovendien vond ik dat het me een zeker elan verleende.

Dat barokke, dat kan wel kloppen Zeppo, het past bij een zeker gevoel voor drama ;-)
Maar een lichtjes hellend calvinisme is me ook niet vreemd. Wel ben ik benieuwd, ineens, naar jouw favoriet.

Reactie van: zeekomkommer



@Zeekomkommer: over mijn favorieten schrijf ik weinig, omdat er weinig eer aan te behalen valt. Over het algemeen lees ik vooral veel engelse boekjes die op z’n best wat tegen literatuur aangelegen hebben.

Vroeger las ik nog *echte boeken*, maar nu heb ik het geduld niet meer lijkt het:-(.

Reactie van: zeppo



Ik hou niet van sprookjes en gedoe, dus Harry P. heb ik nog niet gelezen en gezien. Geef mij maar Max Velthuijs, Arnold Lobel (Uil, Kikker & Pad > briljant!) Ernstjan en Snabbeltje van Jaap ter Haar en spannende boeken van Paul van Loon.  En Wiplala van Annie M.G.  Heb vandaag een kinderboekenkast ingericht dus ze kwamen weer allelmaal voorbij. (en verder ben ik net als Eliane allergisch voor opvoed-kinderboeken of therapeutische-verwerk-kinderboeken.)

Reactie van: odette



Ja, jij hebt makkelijk oplepelen zo, Odette ;-)

Ik noemde Paul Biegel als iemand die ook over tovenarij schrijft, maar dan veel beter. Ik herinner me veel prettige voorleesavonden met Biegel. Maar ik heb geen speciale band met het genre. Integendeel zou ik zeggen. Ik heb ook een hekel aan Tolkien enzo. Bwah.

Reactie van: zeekomkommer



The Blair witchproject? Alleen als ik hem opneem en hem op klaarlichte dag kan bekijken anders: NO-WAY!!

Reactie van: Chantal



Jammer dat Potter niet beviel; misschien lees je het te serieus? Het is voor de gezelligheid, zeg maar, diverterend. Ik heb ze, op de laatste na, want toen geloofde ik het wel, allemaal gelezen. Erg gezellig. Vraag me niet wat er in stond, zoiets vergeet snel.
En ja die Enquist, zoals iemand hier boven schreef, daar is inderdaad niks an.

Reactie van: duizendstra



Mwa, de ene Enquist is de andere niet.

Ik vond Kapitein Nemo’s Bibliotheek van Per Olov Enquist bepaald mooi. Maar misschien lees ik te treurig.

Reactie van: zeekomkommer



Ik heb hier zo’n boekenweekgeschenk van Anna Enquist liggen, dat vond ik heel mooi hoor. En mijn zoon is over de helft in de Hobbit, dat vindt hij het mooiste dat hij ooit gelezen heeft.

Reactie van: eliane



Het meesterwerk van Anna Enquist is een Meesterwerk! *lepelt weer op uit tijdelijk overzichtelijk boekenkast*

Reactie van: odette



ja, ja… W.F. Hermans.

Er wordt in weblogland wel erg veel van een ander ‘geleend’.

Reactie van: de P.



Het was met een knipoog naar, waarde P.
Ik ging er eigenlijk vanuit dat ‘iedereen’ wel wist dat W.F. Hermans de enige echte gelijkhebber is.  Of het in ieder geval zou moeten weten!

Stel je voor zeg :-(


(PS: het plaatje dat je te zien krijgt als je op de titel klikt heb ik van Wim de Bie gejat. Haha :-)

Reactie van: zeekomkommer



Does a man of sense run after every silly tale of hobgoblins or fairies, and canvass particularly the evidence? I never knew anyone, that examined and deliberated about nonsense who did not believe it before the end of his enquiries. by online blackjack

Reactie van: roulette



Commenting is not available in this weblog entry.