1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)



Eenvoudige soep voor als je niets in huis hebt.

Dat je dan alle kasten opentrekt en het volgende vindt: Een mandje met uien en knoflook. Twee blikken gepelde tomaten. Olie en zout enzo.

Niet te fijn snipperen twee uitjes. Flinke scheut olie in pan met dikke bodem. Uien hoog aanbakken. Meer dan fruiten. En heel hoog hè. Dat je denkt. Oe, gaat dat wel goed. Dan suiker d’rbij. Geloof ik. Eetlepel, iets minder mag ook.

De twee blikken gepelde tomaten openen en alleen het dikke vocht in de pan. Vuur wel iets lager inmiddels. Als het te heet wordt moet je gewoon even de pan van het vuur trekken. Dan koelt het snel af. Heb je de tijd om even een slok wijn te nemen. Zout en peper erbij te doen. Peper uit de molen. Als je de peperkorrels kan vinden. Scheut balsamico.

Hoeft nog niet volledig op smaak te zijn. Er kan altijd bij. Goed. De tomaten even een beetje in blokjes. En ook in de pan. Roeren.
Dat vind ik persoonlijk altijd het leukst van koken. Het roeren. Er gaat iets geruststellends van uit vind ik. En het geeft me een gevoel dat ik weet waar ik mee bezig ben.
Trouwens ik ben zo’n ongeduldig type die eigenlijk altijd alles op te hoog vuur zet, en dan moet je wel roeren.

Shit. Knoflook vergeten. En die moet helemaal aan het begin! Moet je met een breed mes twee teentjes kneuzen en dan met een snufje zout fijn wrijven. Zout was om te binden geloof ik.
Nou die knoflook doe je dus helemaal aan het begin bij de uien. Lekker.

Water. Per blik tomaten een half blik water. Hoppeta. Proeven. Lepeltje uit de afwas opduikelen, even afspoelen. Mmm.
Niet meer suiker. Nog wel een beetje balsamico en een beetje peper.
Ha. De korrels inmiddels ook gevonden. Mooi.

Dit is ‘m. De eenvoudige soep voor als je niets in huis hebt van Sas. Die zelfs ik moet kunnen maken. Op hoog vuur en met veel roeren. Lekker :-)

(Of ben ik iets vergeten Sas?)


| Anneke | 02-10-2005 |



zeg ook 's wat



maggiblokje?

Reactie van: wies



Majmmie, klinkt lekker!

Reactie van: Moniekie



Slok wijn er in?

Reactie van: petra



Ha! En wij willen morgen een pan soep gaan maken. Ik houd dit recept in gedachten. Hoef ik ook geen boodschappen te doen;)

Reactie van: Esther



Die soep ziet er wel raar uit, zeg. Beetje licht ook.

Reactie van: Narry



lekkerrrr ...., en een scheut drank is altijd een goed idee :)

Reactie van: pepertje



volgens mij ben je nieks vergeten
maar ik vind jouw afwas er toch genieker uit zien!

Reactie van: sas



Wat voor soep is dat?

Reactie van: Rob



Soep zonder ballen!
:-)

Reactie van: zeekomkommer



Commenting is not available in this weblog entry.