1969 met door mijn moeder gemaakte gele overgooier (zo heetten die dingen toch?) 1965 op vankantie in Koningswinter blij met de feestelijke strooien hoed :-) 1967 vrijdagavond net uit bad en dan mocht je nog even op blijven voor chips en limonade (prik!) 1961 in de keuken bovenop het gasfornuis 1973  tussen theedoek en servet, zeiden ze dan, o dat haatte ik!
EN OOK
Kunst
8 weekly - cultuurhaard
Suds and Soda - notes on art
Trashlog - een opraper!
Artbbq - kunst op het net
Maanzicht - club van drie
Kunstbeeld - tijdschrift
Artnet - artdatabase
Meer - veel meer!
Onderwerpen
Post
.(JavaScript must be enabled to view this email address)



En nu drogen kreng!

De laatste hand is gelegd. Het grote ingewikkelde ding is af. Moet alleen nog even gedroogd en gebakken worden. Als je dat vlug zegt lijkt het zo voorbij. Helaas is de praktijk weerbarstig. De spanning loopt eigenlijk alleen nog maar op.

Droge klei is het ergste dat er bestaat. Het wil dan nog maar 1 ding: in grote brokken uiteenvallen. Het wacht alleen nog maar op een aanleiding. Vreselijk. Pas als het gebakken is durf je weer adem te halen.
Dat zal waarschijnlijk begin januari worden. Dattie zo, met zandbak en al, de oven in gaat.  En al die tijd weet ik niet hoe het zit daar onder in het zand.  Het wordt tijd voor een eigen oven.


| Anneke | 08-12-2004 |



zeg ook 's wat



Zoek op Google naar “stierenbal” en je vindt bijv dit: (sorry An, heeft niks met je stukje van vandaag te maken…..)

Een man is op vakantie in Spanje en gaat naar een restaurant waar hij een gerecht besteld. Na het op te hebben gegeten vraagt hij de ober wat het precies was, omdat het toch wel erg lekker smaakte. “Stierenbal, meneer,” antwoordt de ober. De man staat hier even van te kijken maar besluit tenslotte dat het lekker genoeg was om er de volgende dag weer heen te gaan en opnieuw stierenbal te bestellen. “Waar halen jullie die dingen vandaan?” vraagt hij de ober ditmaal. “Bij de stierengevechten meneer, als de stier verloren heeft en dood is.” De man vindt dit redelijk hard maar ja, het smaakt goed dus de volgende keer gaat hij weer langs voor stierenbal. Ditmaal vraagt hij de ober waarom het deze keer zo weinig was. “Tja, meneer, de stier verliest niet elke dag.

Reactie van: Jas



Mooi ding, Anneke!

En ook: wat een mooie leuke website! Mooie opmaak (zelf gedaan?)!

Reactie van: Irene



kDacht maandag aan je - toen ik in het NHM in Londen was.

Reactie van: postkuip



Kijk, nu ben ik weer up-to-date wat betreft het GID (mooi, een afkorting!).

Reactie van: Anne-Floor



@ Jas
Yuk.

@ Irene
Ha complimentjes. Joepie!
(ja helemaal zelf gemaakt)

@ postkuip
:-) leuk om te horen

Reactie van: anneke zeekomkommer



Knus in het zand. Het gaat helemaal goed komen. Niks brokkelen, gewoon drogen en dan bakken. Echt. Heb vertrouwen in GID!

Reactie van: Moniekie



heb geloof: na iedere laatste hand is er weer een volgende
(kijk naar links,
kijk naar rechts)

Reactie van: sas



het ‘ding’ lijkt wel op een zeekomkommer ;)

Reactie van: Waldo



Commenting is not available in this weblog entry.