En nou ik weer.
Gisteravond samen met T. de kerststol aangevallen. De kerststol waarvan ik nadrukkelijk had gezegd dattie die moest laten liggen tot de kerst. Zo dat het iets speciaals zou blijven en bla bla bla. Maar ‘s avonds knorde mijn maag en graasde ik in gedachten mijn koelkast af. Tot ik dus ineens aan die kerststol dacht.
‘Weet je’, zei ik tegen T. ‘had ik nou gezegd dat je niet aan die kerststol mocht komen?’ Hij grijnsde me breed aan en stak zijn duim omhoog. Even later zaten we lekker te schranzen. Een jonge man en zijn moeder. Gewikkeld in een serieus gesprek. Hij vindt dat je het spijs er uit moet peuteren en gauw in grote happen op moet smikkelen. Ik ben van het spijs eruit halen en over de hele boterham uitsmeren. Maar het gaat om het spijs. Daarover zijn we het eens. Zonder spijs zou de kerststol nog lekker ingepakt liggen.
zeg ook 's wat
Terwijl ik juist de spijs eigenlijk helemaal niet lekker vind.
Ah, jij bent al net zo principieel als mij.
Hier is het lekkers ook altijd op als we er aan toe zijn.
Spijs uitsmeren. Brrr. Dat brok spijs moet je bewaren tot de laatste hap!
uitsmeren en boter erover!
wij hebbben gisteravond het servetten embargo gebroken…
ennne, eerst dik boter, dan de spijs eruit pulken en die dik over de boterham smeren
Ik heb gisteren ook onze bestelde kerststollen bij de bakker opgehaald. Heerlijk!
Prettige feestdagen nog.
Ik ben ook niet zo’n spijsfan.. Dus als het er onverhoopt bij zit in het stukje dat ik krijg, ga ik het uitsmeren.
het stukje kerstbrood waar de spijs zit moet gewoon tot de laatste hap bewaard worden, zodat het overgrote deel van die laatste hap spijs is. desnoods eet je er in eerste instantie omheen. en dan dus die allerlaatste lekkere hap. yummie!
zo hoort dat dus. dat uitsmeren is gewoon barbaars. en is eigenlijk ook verboden door de spijspolitie.
Uitsmeren!
Gewoon de spijs overhouden & de resterende stol weggooien.
het is toch veels te veel voor kerst zo’n stol en dan wordt ie maar oudbakken enzo en volgens mij is een stol echt een pre kerstbrood
;-)
Commenting is not available in this weblog entry.