De uitleg van de dooie mus.
Daar moet je nou echt een zeekomkommer voor zijn. Om na een eeuwigheid in blogtijd te gaan bedenken dat je bij een bepaald stukje een uitleg moet gaan geven! Haha.
Maar ik snapte er zelf dus niets meer van. Van dat stukkie. Dat kan ik dan niet uitstaan hè. Vandaar.
Een dooie mus is een teleurstelling. Een dooie mussenoog is het oog van iemand die getraind is in het herkennen van dooie mussen. Hij verliest zijn hoop op een goede afloop. Het cynisme slaat toe. Waarom zou je je uitsloven als het uiteindelijk toch nergens toe leidt.
Er zit natuurlijk niet veel anders op als je een beetje nadenkt. Er is te veel om cynisch over te zijn om dat te ontkennen.
Een dergelijk cynisme gaat vaak gepaard met geldwolverij en het in de uitverkoop doen van principes die weinig bij lijken te dragen aan het onmiddelijke geluk van de wereld of je zelf.
Hup.
Weg ermee.
Alsof je met de principes niet ook de idealen overboord zet. En je eigenlijk niet meer overhoudt dan mensen als parkeermeters.
Enfin.
Ik begrijp het weer. Remco Campert heeft een dooie mussenoog. Het is de tijdgeest.
En die is niet uit de fles, want dat is ook weer zo’n onlogische vergelijking. De tijdgeest hangt als een dampkring om ons heen. Vanaf het begin. Die dampkring houdt niet alleen alles binnen, maar kaatst het ook weer terug. In langtonige echo’s met droste-effect.
Maar ik geloof dat ik nu beter op kan houden.
Uitleg van de tergugkaatsende dampkring met droste-effect volgt over een paar maanden. Misschien.
zeg ook 's wat
Ja, het blijft een interessante kwestie. Ik begin ondertussen wel erg benieuwd te worden.
Heeft die slager geen internet? Had ze hem de link kunnen geven.
Ik zie je zus al staan… ‘Bij mijn zus op de website, staat een foto van iets wat bij u in de vitrine ligt…..’
@ henriette
Sas is niet mijn zus hoor. Sas is Sas van Sassays.
Mijn zus heet Trudie. Trudie heeft geen weblog maar wel een site samen met mij. Lekker ingewikkeld allemaal he?
Maar ik zie Sas dus ook al staan daar bij die slager ;-)
Reactie van: anneke zeekomkommer
Ja, nou wil ik het ook weten!!
Spannend!!!
Die heb ik wel eens, eh, klaargemaakt (ik kan er ook niets aan doen dat dat ik in dit verband een beetje vreemd klinkt). Gewoon in plakjes in een beetje boter in de koekenpan, zachtjes braden. Heel klein beetje zout erop. Heel zacht van smaak. Je kunt ze krijgen bij de Marokkaanse slager, maar ze hebben dan wel graag dat je een beetje discreet vraagt, slager hebt u ook ‘boontjes’. Toen ik de buurman liet zien wat ik in huis had gehaald, greep hij wel meteen naar zijn, naja, hoe heten die dingen nout toch?
hij vroeg wel of ik die foto dan even kon laten zien,
maar ja,
zoals we weten is mijn printer nog steeds verslikt.
Morgen meer…....
het is gewoon een cliffhanger.
zodat we steeds maar weer terug komen op deze (verder natuurlijk óók héle leuke) site.
zeekomkommer gaat commercieel, kijkcijfers, daar gaat het om.
goed idee!
longetjes? zijn ze daar niet te klein voor? dan zijn het konijnenlongetjes ofzo. Nee hoor, hij durft gewoon niet te vertellen dat het schapenballen zijn ofo.
Ik vind het vooral op hersentjes lijken.
@ Sas: heb je geen laptop met draadloos internet? Dan had je gewoon je laptop mee kunnen nemen…..
@ hansb
Het is spontaan ontstaan. En het werkt als een trein! Haha.
Maar ere wie ere toekomt: zonder jullie was het nooit gelukt….
Reactie van: zeekomkommer
Ik kon eerst niet slapen omdat ik niet wist wat het was en nu kan ik niet slapen omdat ik het wel weet…
Commenting is not available in this weblog entry.