Untitled Document

maartinhoud
   
09.03.05   12.03.05  
Openingszin Maas

Heb je de openingszin gelezen van het boekenweek geschenk? Eerst dacht ik dat hij doelde op de prachtige naturel kleuren die aangespoelde zeeplanten en dieren kunnen hebben.Maar als hij tuurt naar de schim van Kandinsky, dan snap ik dat hij mijn kleurenpalet van verleden week op het oog gehad moet hebben. Wel jammer dat de branding de perfecte compositie had verstoord. Het leek meer of alles vrij uit de hand op het strand was neer gegooid.


Toen ik je foto's voor deze week zag moest ik ineens aan de stukjes strand die je soms langs de Maas vindt denken. De schelpen daar zien er altijd heel anders uit dan aan zee.Ik wou dat het al weer lekker weer was. Vlak bij de Brienenoordbrug is een fijn stukje Maasstrand. Daar ga ik wel eens een poosje zitten. Dat roept herinneringen op. Geen vastomlijnde maar vage als de geur van de Maas op een warme dag.

Weet je nog hoe we vroeger in de Ouwe Maas zwommen? Die keer dat ik dacht stiekem wel even een drolletje te kunnen doen. Onnozelaar die ik was. Dat ding bleef mooi drijven zeg! En jullie mij uitlachen natuurlijk!

Diepe indruk heeft dat schooieren langs de oevers gemaakt. Want er spoelden interessante dingen aan. Die grienden daar waar we ineens bijna vast zaten wegens opkomend water. En die vlakte met aangespoeld hout waar we gewoon overheen liepen.
Man wat deden wij een gevaarlijke dingen vroeger. En wat een fijne herinneringen heb ik daar aan. Zonder dat was ik vast een ander mens geworden. Saaier. Met minder liefde voor dingen.

Nu ik zo aan vroeger zit te denken heb ook die Hoogvlietserie maar weer eens opgeduikeld. Zou ons oude huis inmiddels al afgebroken zijn?

Untitled Document

maart